
- 4 personen
- 30 minuten voorbereiding en 25 minuten bereiding
Ingrediënten
- 250 gram lasagnebladen
- oijfolie
- 1/4de komkommer
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 2 el zongedroogde tomaatjes
- 150gr zachte geitenkaas
- 15gr rucola
- 1 zakje gemengde salade
- honingmosterddressing
- 4 takjes verse basilicum
- 1 el rode pesto
- 1 el zure room
- 1 el slasaus
Bereiding
Deze lasagne is eigenlijk een pastasalade opgemaakt als een lasagne. Het is een heerlijk voorgerechtje bij een zomerse maaltijd. De combinatie van geitenkaas en tomaat met de frisse dressing geeft een heerlijke smaaksensatie aan het einde van een warme dag.
Voorbereiding
Kook de lasagnebladen in een grote pan gaar en laat ze los van elkaar afkoelen.
Bereiding
Snijd de komkommer in kleine blokjes en de cherrytomaatjes in vieren en snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Meng dit alles in een ruime kom samen met de rucola, de gemengde sla en de honing-mosterddressing.
Verkruimel de geitenkaas.
Leg op elk bord een lasagnevel en verdeel hierover een beetje salade en geitenkaas. Leg hier weer een vel overheen en weer een laag salade en geitenkaas. Als laatste dek je de lasagne af met een derde lasagneblad en garneer je de lasagne met de verse basilicum.
Roer in een kom de pesto, zure room en slasaus door elkaar tot een gladde saus en schep deze op het bord om de lasagne.
Serveren
Serveer deze lasagne op het bord uit, lekker met een frisse, niet te zoete, witte wijn.