- 4 personen
- 20 minuten bereiding gevolgd door 40 minuten in de oven
Ingrediënten
- 300 gram rundergehakt
- halve pot Italiaanse pastasaus (zonder vlees)
- blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel pesto
- rode paprika
- ui
- bakje ricotta kaas
- 12 pastabladen
- 500 gram diepvriesspinazie
- 1 zakje geraspte kaas
Bereiding
Een lasagne met spinazie wordt is meestal vegetarisch of gecombineerd met vis, maar je kunt hem ook lekker maken met gehakt. Door de lagen vulling goed te verdelen tussen de lasagnebladen krijgt deze spinazie-gehakt-lasagne een lekkere bite.
Voorbereiding
Ontdooi de spinazie en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit in een vergiet.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes.
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereiding
Vet je ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
Bak in een koekenpan het gehakt rul en voeg zout en peper naar smaak toe. Als het gehakt mooi bruin is voeg je de tomatenblokjes toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Meng ondertussen de paprikablokjes, de gesnipperde ui met de ricottakaas, de pesto en de spinazie in een kom.
Schep een laagje pastasaus in de ovenschaal en leg hierop een laagje lasagnebladen. Vervolgens komt een laag van het spinaziemengsel met wat geraspte kaas erover. Herhaal deze pasta, spinazielaag nogmaals zodat je 2 spinazielagen hebt. De laatste laag bestaat uit lasagnebladen en gehakt. Strooi hierover de laatste kaas en bak de lasagne in ongeveer 40 minuten gaar in de oven.
Serveren
Zoals bij elke lasagne kun je er een frisse salade bij serveren. Wat ook goed past bij deze ietswat aardse lasagne is een bijgerechtje van gesauteerde champignons. Smakkelijk eten!