Snelle lasagne met zalm

4 personen
15 minuten bereiding gevolgd door 25 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 400 gram zalm (vers of uit blik)
  • 1 bakje ricota
  • 250 ml sour cream
  • 1 theelepel dille
  • 12 lasagnebladen
  • 250 gram geraspte kaas

Bereiding

Omdat Italië zoveel kustlijn heeft koken ze veel met vis, en hoewel zalm niet in de Middellandse Zee voorkomt kun je er toch een fantastische lasagne van maken. Dit recept gebruikt geen groente, dus serveer er een lekkere salade bij of een schaal verse groente.

Voorbereiding
Snijd de zalm fijn in hele kleine stukjes met een scherp mes.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Bereiding
Kook de lasagnebladen gaar volgens de instructies op de verpakking. Omdat de lasagne saus vrij weinig vocht bevat kun je de lasagnebladen niet in de oven laten garen.
Mix ondertussen de ricotakaas met de sour cream en de dille tot een gladde mix. Proef hem af en voeg naar smaak peper en zout toe.
Vet een kleine ovenschaal in en begin met het lagen van de lasagne. Als eerste een laag pasta, dan het ricotamengsel en dan een laagje zalm. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus. Strooi hierover de kaas.
Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 20-25 minuten af of tot de kaas goudbruin gesmolten is.

Serveren
Deze lasagne bevat geen groente, dus serveer deze erbij. Verse (gestoomde) brocoli, wortelen of peultjes zijn hier heerlijk bij evenals een gemixte salade met tomaat en komkommer. Maak de maaltijd compleet met een mooi glas witte wijn.